eur:
393.48
usd:
364.45
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Kezdődik a Balla Irma-gyilkosság tárgyalása a Debreceni Ítélőtáblán

Ma kezdődik a Balla Irma-gyilkosság megismételt eljárásának másodfokú tárgyalása a Debreceni Ítélőtáblán.

Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselőt 2007 húsvétján gyilkolták meg debreceni lakásában. A gyilkossággal az ügyészség a fiát, Schönstein Sándort vádolta meg. Az első fokon eljáró Hajdú-Bihar Megyei Bíróság a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság miatt tizenkét év fegyházra ítélte. A másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla azonban új eljárást rendelt el.

A Debreceni Törvényszéken lefolytatott megismételt első fokú eljárásban Bakó József bíró bizonyítottság hiányában felmentette az édesanyja, Balla Irma meggyilkolásával vádolt Schönstein Sándort.

Schönstein Sándor fellebbezést jelentett be annak érdekében, hogy a bíróság bűncselekmény hiányában mondja ki a felmentő ítéletet. Megítélése szerint miként a többi szóba jöhető embert kizárták, úgy őt is ki kellett volna zárni az elkövetői körből.

Az ügyész a tényállás téves megállapítása miatt fellebbezett az ítélet ellen, kérve a bűnösség megállapítását és Schönstein Sándor elítélését.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×