eur:
393.78
usd:
365.33
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Hitelcsalókat buktatott le a rendőrség

Mintegy háromezer embernek okozott több száz millió forintos kárt egy társaság, amely ügyfeleinek kedvezményes törlesztésű hitelt kínált - jelentette be sajtótájékoztatóján a XIV. kerületi rendőrkapitányság megbízott vizsgálati osztályvezetője.

Hadzsi István elmondta, az országos napilapokban megjelent hirdetésekkel elsősorban a nehéz anyagi helyzetben élő idős embereket célozták meg, akiktől a hitel fejében egyszeri kockázatkezelési díjat szedtek be 200 ezer és 7 millió forint közötti összegben. A hitelt csak néhányan kapták meg - tette hozzá.

A zuglói kapitányság főnyomozója az ügy részleteiről azt mondta, a rendőrség egy hete egyszerre öt helyszínen tartott házkutatást, és több tízezer oldalnyi iratot és számítógépeket foglaltak le. Tasiné Srajber Rita hozzátette, az üggyel kapcsolatban öt embert előzetes letartóztatásba, egyet pedig házi őrizetbe helyeztek, három gyanúsított szabadlábon védekezhet.

A rendőrség a három éve folyó nyomozásban eddig beérkezett 67 feljelentést egyesítette - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×