eur:
392.8
usd:
366.39
bux:
66293.8
2024. április 25. csütörtök Márk

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek egy vesztegetőt Szombathelyen

Kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntettében bűnösnek mondta ki és börtönbüntetésre ítélt a Szombathelyi Törvényszék kedden egy férfit, aki a vele szemben intézkedő rendőröket próbálta megvesztegetni - tájékoztatta Tóth András, a törvényszék szóvivője az MTI-t.

Közölte: a törvényszék első fokon háromrendbeli vesztegetés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, ezért halmazati büntetésül egy év börtönbüntetésre ítélte, végrehajtását négy év próbaidőre felfüggesztette.

Tóth András ismertetése szerint a vádlott vezette tehergépkocsit 2012 októberében a rábafüzesi határátkelőhelynél a rendőrök ellenőrizték. Megállapították, hogy a teherautó rakterében 25 külföldi állampolgár tartózkodik, a vádlott érvényes úti okmányok nélkül akarta őket Ausztriába szállítani.

A rendőrök közölték a vádlottal, hogy előállítják, mire ő pénzt ajánlott, és arra próbálta rávenni a vele szemben intézkedőket, hogy hivatali kötelességüket megszegve továbbengedjék.

A vádlott és védője tudomásul vették az ítéletet, az ügyész három nap gondolkodási időt kért, az ítélet így nem jogerős.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×