eur:
395.12
usd:
371.08
bux:
65239.64
2024. április 19. péntek Emma

Volt szemtanúja az izsáki kényszervallatásnak?

Volt szemtanúja a Bara József halálával végződő izsáki kényszervallatásnak: a törzszászlós vallomást tett - értesült a Bors.

A napilap vasárnapi számában megjelent cikk szerint nemcsak a kényszervallatás és halált okozó testi sértés gyanújával előzetes letartóztatásba helyezett B. Viktor és B. Csongor, hanem egy harmadik rendőr is az izsáki rendőrőrsön tartózkodott keddre virradó éjszaka, amikor halálra vertek egy lopás gyanúja miatt előállított román állampolgárságú férfit.

A Bors információi szerint a lehetséges koronatanú egy közeli település körzeti megbízottja, törzszászlósi rangban szolgál. A lap szerint a törzszászlós próbálta leállítani kollégáit, de sikertelenül, ezért ő távozott az őrsről. Amikor B. Viktor és B. Csongor ellen megindult az eljárás, a szemtanú nyilvánvalóan súlyos dilemmával szembesült. El kellett döntenie: régóta ismert kollégáit és a mundér becsületét védi, vagy elmondja az igazságot - olvasható a cikkben.

A Bors telefonon elérte a törzszászlóst, ám ő elhárította az érdeklődést.

Gyugyi Csilla, a nyomozást folytató Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője nem erősítette meg és nem is cáfolta a lapnak az értesülést. Mint mondta: a folyamatban lévő nyomozás adatait nem kívánják megosztani a közvéleménnyel.

Gyugyi Csilla vasárnap délután az MTI-vel közölte: az ügyészség a nyomozás érdekeire tekintettel nem kívánja kommentálni az információt.

Kiszely Zsuzsa ügyvéd, B. Viktor védője az MTI-vel közölte, nincs arról tudomása, hogy jelen lett volna egy szemtanú a történteknél. Ugyanakkor közölte: amennyiben így történt, akkor a rendőrségi törvény szerint az illetőnek azonnali jelentési és intézkedési kötelezettsége lett volna.

Az MTI kereste Szűcs Lászlót, B. Csongor jogi képviselőjét is, azonban vasárnap délig nem sikerült elérni.

A Kecskeméti Járásbíróság csütörtökön nem jogerősen harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte azt a két, azóta leszerelt rendőrt, aki a gyanú szerint hétfőn halálra vert egy lopás gyanúja miatt előállított román állampolgárságú férfit.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×