eur:
394.2
usd:
370.93
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Megnevezte Páva Zsolt lányának feltételezett támadóját a rendőrség

Közzétette a Páva Zsolt fideszes pécsi polgármester lányának megtámadásával gyanúsított férfi nevét és fényképét a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság péntek este a rendőrség honlapján. A 23 éves Nyerges Zoltán ellen elfogatóparancsot adtak ki.

A közleményben a megyei rendőrség azt kéri, hogy aki a fényképen látható Nyerges Zoltán jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a főkapitányság bűnügyi osztályát, illetve a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét.

A rendőrség szerint a 23 éves pécsi férfi gyanúsítható azzal, hogy péntek hajnali 4 óra körül Pécsett, a Kálvária úton található alagútnál megtámadta és bántalmazta Páva Zsolt pécsi polgármester 20 éves lányát. Páva Zsolt péntek délelőtt az MTI-vel közölte: brutális támadás érte Pécs belvárosában húszéves lányát, aki a barátaival szórakozott egy egyetemi rendezvényen, majd onnan indult haza gyalog. A lánya el tudott menekülni a helyszínről, de súlyos sérüléseket szenvedett, kórházban kezelik.

"Bízom abban, hogy a rendőrség mielőbb kézre keríti az elkövetőt azért, hogy más lányával, gyermekével ne fordulhasson elő ugyanez, ne követhessen el újabb bűncselekményeket az illető. A lányom személyes kérését tiszteletben tartva tájékoztatom a média képviselőit, hogy családunk most először és utoljára nyilatkozott ebben a megrázó témában, innentől arra koncentrálunk, hogy minél előbb felépüljön a lányom testben és lélekben is" - áll a polgármester közleményében. Páva Zsolt egyúttal arra kért minden újságírót, tanúsítson önmérsékletet, és hagyja, hogy gyermeke a média jelenléte nélkül gyógyulhasson.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×