eur:
395.66
usd:
371.89
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Ki akarták lakoltatni a texasi ámokfutót

Kilakoltatásról szóló végzést kézbesített a rendőr az amerikai Texas A&M Egyetem közelében annak a férfinak, aki lelőtte őt és egy járókelőt hétfőn, a támadót a rendőrség később szintén lelőtte.

Az incidensben további négy ember megsebesült, köztük három rendőr - közölték a Houstontól 140 kilométerre, északnyugatra lévő egyetemi város, a College Station hatóságai. Egyik sebesült sincs életveszélyben.

A támadó harmincas éveiben járt, nevét nem közölték. A megölt rendőr, Brian Bachmann, 41 éves volt, a járókelő pedig egy 65 éves férfi.

Amikor Bachmann a kilakoltatandó férfi háza elé ért, ő bentről rálőtt, és megsebesítette - a rendőr később, a kórházban halt meg. A rendőr lelövéséről a környékbeliek értesítették a hatóságokat. A lakossági hívásokra kiérkező rendőrök tűzpárbajba keveredtek a még mindig a házban lévő támadóval, és további erősítést hívtak, végül lelőtték a férfit.

A hírügynökségek emlékeztetnek arra, hogy az Egyesült Államokban rövid időn belül ez volt a harmadik olyan, több halálos áldozatot követelő gyilkosság, amelyet ámokfutó követett el. Egy álarcos fegyveres július 20-án 12 embert ölt meg a Colorado állambeli Denver egyik bevásárlóközpontjának mozijában az új Batman-film éjfélkor kezdődő premierjén, hatalmas pánikot okozva, amikor behajított egy könnygázgránátot a nézőtérre, majd tüzet nyitott.

Hét ember halálát okozta augusztus 5-én egy szikh templomnál történt lövöldözés a Wisconsin állambeli Milwaukee külvárosában. A támadót, aki tüzet nyitott a templomban összegyűlt több tucatnyi hívőre, egy rendőr lőtte le, aki maga is megsebesült az épület parkolójában vívott tűzharcban.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×