eur:
395.21
usd:
370.95
bux:
65130.91
2024. április 19. péntek Emma

Elrendelte a BKKB Jozef Rohác előzetes letartóztatását

Elrendelte a Budai Központi Kerületi Bíróság Jozef Rohác előzetes letartóztatását - közölte a gyanúsított védője. Fülöp Tamás hozzátette: védence a tárgyaláson azt mondta, nem követte el a terhére rótt bűncselekményt. A döntés ellen fellebbezéssel éltek, így az nem jogerős.

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai vasárnap hozták Magyarországra Jozef Rohácot, akit egy itthon kiadott európai elfogatóparancs alapján vettek őrizetbe február közepén Szlovákiában. A magyar hatóságok Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásával összefüggésben gyanúsították meg a férfit. A Vico Rt. tulajdonosát 1998. február 11-én lőtték le Budapesten.

A rendőrök egy közeli kapualjban megtalálták a gyilkos kabátját, sapkáját és a közelben a géppisztolyát. A tárgyakról levett mintában azonosított DNS megegyezett Jozef Rohác DNS-ével. A nyomozók sejtése szerint a férfi közvetítő volt a megbízó és a bérgyilkos között, akinek ő adta a fegyvert is.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×