eur:
394.06
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Előzetes letartóztatásba helyezték a 17 évvel ezelőtti gyilkosság gyanúsítottját

Előzetes letartóztatásba került az a 36 éves román állampolgár, akit egy 17 évvel ezelőtti gyilkosság elkövetésével gyanúsítanak; a végzés jogerős - közölte a Fővárosi Bíróság vasárnap az MTI-vel. A hónap elején Romániában elfogott férfit néhány napja adták át a magyar hatóságoknak.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság a nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével gyanúsított V. O.-L. előzetes letartóztatását a szökés, elrejtőzés veszélye miatt rendelte el. A végzés hatálya
"az első fokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig", legfeljebb azonban egy hónapra, május 17-ig szól - áll a bíróság közleményében.

Fülöp Valter, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese szombaton sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Interpol Magyar Nemzeti Irodája és a Budapesti Rendőr-főkapitányság nemzetközi együttműködéssel derített fel egy 17 évvel korábbi emberölést.

1994. augusztus 14-én, a III. kerületi Csónakház utcában a lakásán öltek meg egy 60 éves vállalkozót. Az ügyet 1995-ben megszüntették, de a rendőrség tovább kereste az elkövetőt az országhatárokon kívül is. A tettes által hátrahagyott nyomok alapján a román hatóságok és az ORFK Interpol Magyar Nemzeti Irodája együttműködésében tavaly december 7-én bukkantak rá a gyanúsítottra Romániában.

A férfit, akinek az ujjlenyomata megegyezett a bűncselekmény helyszínén találtakkal, április 7-én fogták el, majd egy héttel később adták át a magyar hatóságoknak.

A férfit különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból elkövetett emberöléssel gyanúsítják. A kihallgatásán részletes vallomást tett, de az részletkérdésekben eltér a rendőrség álláspontjától. A gyanúsított azt állítja, abban a hiszemben hagyta el a helyszínt, hogy az áldozat még életben van, de a szakértők szerint ez nem történhetett így. A lakásból 840 ezer forintot, illetve az áldozat BMW-jét vitte el; az autót 1994. augusztus 16-án megtalálták a Damjanich utcában.

A férfi azóta nem követett el hatóság által ismert bűncselekményt, családot alapított, gyereke van, normális életvitelt folytatott. Nem bujkált, mert nem tudta, hogy keresik.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×