eur:
394.73
usd:
370.79
bux:
65276.41
2024. április 23. kedd Béla

Két betörőt fogtak polgárőrök segítségével Tégláson

Betöréses lopáson értek tetten két elkövetőt a polgárőrök Tégláson. Az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a polgárőrök egy ott élő lakos figyelmeztetése után mentek be az elhagyott családi házba. Az elkövetők ellen betöréses lopás kísérlete miatt indult eljárás.

 A rendőrség kedden két betörőt fogott el Tégláson az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) segítségével - jelentette be Bényi Mónika, az ORFK szóvivője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

A szóvivő elmondta: az Országos Polgárőr Szövetséghez tartozó téglási egyesület elnökhelyettese, Kolompár László egy helyi lakos figyelmeztetése után hatolt be egy elhagyott családi házba, ahonnan gyanús fények és hangok szűrődtek ki. A polgárőr ezután két segítőjével a korábban már riasztott rendőrség megérkezéséig visszatartotta az épületből menekülni próbáló betörőket.

A rendőrség a szomszédos település, Hajdúhadház kapitányságán állította elő a bűncselekmény elkövetőit, akik ellen lopás kísérlete miatt indítottak büntetőeljárást. A gyanúsítottak szabadlábon védekezhetnek.

Bényi Mónika megjegyezte: az országos rendőrfőkapitány csütörtökön nyugállományú rendőr törzszászlóssá léptette elő a korábban zászlósként visszavonult Kolompár Lászlót.

A rendőri intézkedés alatt egy hozzávetőleg húsztagú csoport jelent meg a ház előtti közterületen - mondta a szóvivő, aki kérdésre válaszolva nem tudta megmondani, tartoztak-e valamilyen szervezethez az említett, a helyszínen videofelvételt is készítő emberek.

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesülettel - amelynek tagjai Hajdúhadházon vannak - kapcsolatos rendőri fellépés lehetőségére vonatkozó kérdésre reagálva ugyanakkor aláhúzta: a rendőrség a törvény erején fogva minden esetben fellép a közrend és a közbiztonság érdekében. Hangsúlyozta: Hajdú-Biharban jelentősen csökkent a bűncselekmények száma azt követően, hogy az országos rendőrfőkapitány áprilistól a megyében - három másik megyével együtt - fokozottabb ellenőrzést rendelt el.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×