eur:
393.84
usd:
367.77
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Romagyilkosságok: elfogultságot jelentett be Kiss Árpád a bíró ellen

Elfogultságot jelentett be a hat halálos áldozattal járó, romák elleni támadássorozat tanácsvezető bírája, Miszori László ellen az elsőrendű vádlott, Kiss Árpád és védője szerdán, a bizonyítási eljárással folytatódó büntetőper kezdetén.

Az ügyvéd, Bérdi Zsolt indítványát azzal magyarázta, hogy a bíró a korábbi tárgyaláson azzal a kijelentésével, hogy "most izgalmas rész következik", minősítette a bizonyítási eljárási dokumentumokat, és egy telefonszámról a szakértői jelentés ismertetése nélkül megállapította, hogy az védencéé, Kiss Árpádé.

Kiss Árpád azért jelentett be elfogultságot, mert állítása szerint a bíró olyan fotót mutatott fel bizonyítékként a 2009. április 22-én Tiszalökön elkövetett gyilkosság vádpontjával összefüggésben, amely nem ott készült, és a bíró a felvételt felmutatva megállapította, hogy a fotón maga a vádlott is szerepel.

Miszori László kijelentette: nem érzi magát elfogultnak, és a pert - amely a korábbi tárgyalásokhoz hasonlóan szigorú biztonsági intézkedések mellett zajlik - a besenyszögi fegyverrablás, a debreceni menekülttáborra leadott lövés, valamint a fegyverrel és lőszerrel való visszaélés gyanúsítási körülményeinek iratismertetésével folytatta a Pest Megyei Bíróságon.

Az ügyészség a hat halálos áldozatot követelő, kilenc helyszínen végrehajtott, romák elleni támadások miatt négy férfit vádol aljas indokból, előre kitervelten, több emberen, részben 14 éven aluli sérelmére, részben sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberöléssel, csoportosan elkövetett fegyveres rablással, valamint lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel.

A vádirat szerint a szélsőséges nézeteket valló Kiss Árpád és testvére, Kiss István, valamint Pető Zsolt és Csontos István célja kezdetben a romák közötti félelemkeltés volt, majd kifejezett ölési szándékkal hajtották végre a legapróbb részletekig megtervezett akcióikat.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×