eur:
394.33
usd:
370.17
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla

Több mint négyezer gumióvszert lopott egy gyulai férfi

Több mint négyezer gumióvszert lopott el egy gyulai férfi a helyi Független Egyesülettől - jelentette csütörtökön a Békés Megyei Online (BEOL).

Az egyesület szenvedélybetegekkel, főként drogfogyasztókkal foglalkozó munkatársai az úgynevezett bulisegélyek alkalmával nemcsak kábítószerrel kapcsolatos felvilágosító tevékenységet folytattak, hanem a felelőtlen szexuális élet okozta problémák megelőzésében is igyekeztek segíteni. Ennek jegyében rendezvényeiken és kitelepüléseik alkalmával a szórakozóhelyeken óvszereket osztogattak; beszerzésüket támogatásból és pályázati forrásokból finanszírozták.

Pál Ilona, az egyesület alelnöke a BEOL-nak elmondta: a tolvaj mosóport, villanyrezsót és fűnyírót is elvitt, de a legjelentősebb, körülbelül 150 ezer forintnyi kárt az ingatlanban tárolt 1416 doboz, vagyis csaknem 4500 darab óvszer eltűnése okozta.

A július közepén történt lopással kapcsolatban Vargáné Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője arról tájékoztatta a BEOL-t, hogy az ellopott tárgyak túlnyomó többsége megkerült, az óvszerek és az egyéb eszközök a napokban visszakerültek az egyesülethez.

A szóvivő közölte: a nyomozás során látókörükbe került egy 37 éves gyulai férfi, és azóta beismerő vallomást is tett. A rendőrség lopás elkövetésével gyanúsítja, és ha ez bebizonyosodik, akkor öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×