Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kábítószergyanús tablettákat találtak a Szigeten

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Több mint ötszáz kábítószergyanús tablettát találtak a rendőrök egy külföldi állampolgárnál a Sziget fesztiválon - olvasható a rendőrség honlapján szerdán megjelent közleményben.

E szerint eljárást indítottak egy 25 éves libériai és egy 23 éves nigériai férfi ellen, mert megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy kábítószergyanús anyagokat tartottak maguknál.

Mint közölték, a két férfi a Hajógyári-szigeten terjesztette a szert, amikor felfigyeltek rájuk a rendőrök. A libériai férfitól 29 kábítószergyanús növényi anyagot tartalmazó alufólia pakettet, valamint 512 kábítószergyanús tablettát foglaltak le.

Ezután a nyomozók a nigériai férfi V. kerületi bérlakásában házkutatást tartottak, és mintegy 940 gramm kábítószergyanús tablettát találtak - olvasható a közleményben.

Lasz György, a fesztivál biztonsági főnöke az MTI-nek elmondta, hogy az idén nagyobb hangsúlyt fektetnek a droggal kapcsolatos felderítésre. A biztonsági szolgálat tagjai sűrűbben járőröznek, akár 5-10 percenként is - tette hozzá.

A vezető szerint - bár van intézkedési joguk a fesztivál területén - a droggal kapcsolatos problémákat minden esetben a rendőrséggel közösen oldják meg. Ha gyanús esetet tapasztalnak, jelzik a nyomozóknak, ők pedig intézkednek.

Lasz György elmondta azt is, hogy nincs több kábítószer az idén a Szigeten, mint egyébként; szigorításra sincs szükség.

Két elfogás, kilenc előállítás

Eddig két rendőrségi elfogás és kilenc előállítás volt az idei Sziget fesztiválon két nap alatt - közölte a rendőrség szerdán honlapján.

A közlemény szerint előállított személyek közül egy nigériai és egy libériai férfi megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy kábítószergyanús anyagokat tartottak maguknál. A két férfi előzetes letartóztatását indítványozták.

Még kedden elfogtak egy 45 éves férfit, aki a fesztivál közelében nyolc külföldi állampolgár hátizsákját eltulajdonította.

A közleményben foglaltak szerint a Sziget Fesztivál első két napján elsősorban vagyon elleni bűncselekményekről - sátorból lopás, zseblopás - érkezett bejelentés a rendezvényen lévő rendőrőrsre.