eur:
394.3
usd:
369.74
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Kábítószergyanús tablettákat találtak a Szigeten

Több mint ötszáz kábítószergyanús tablettát találtak a rendőrök egy külföldi állampolgárnál a Sziget fesztiválon - olvasható a rendőrség honlapján szerdán megjelent közleményben.

E szerint eljárást indítottak egy 25 éves libériai és egy 23 éves nigériai férfi ellen, mert megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy kábítószergyanús anyagokat tartottak maguknál.

Mint közölték, a két férfi a Hajógyári-szigeten terjesztette a szert, amikor felfigyeltek rájuk a rendőrök. A libériai férfitól 29 kábítószergyanús növényi anyagot tartalmazó alufólia pakettet, valamint 512 kábítószergyanús tablettát foglaltak le.

Ezután a nyomozók a nigériai férfi V. kerületi bérlakásában házkutatást tartottak, és mintegy 940 gramm kábítószergyanús tablettát találtak - olvasható a közleményben.

Lasz György, a fesztivál biztonsági főnöke az MTI-nek elmondta, hogy az idén nagyobb hangsúlyt fektetnek a droggal kapcsolatos felderítésre. A biztonsági szolgálat tagjai sűrűbben járőröznek, akár 5-10 percenként is - tette hozzá.

A vezető szerint - bár van intézkedési joguk a fesztivál területén - a droggal kapcsolatos problémákat minden esetben a rendőrséggel közösen oldják meg. Ha gyanús esetet tapasztalnak, jelzik a nyomozóknak, ők pedig intézkednek.

Lasz György elmondta azt is, hogy nincs több kábítószer az idén a Szigeten, mint egyébként; szigorításra sincs szükség.

Két elfogás, kilenc előállítás

Eddig két rendőrségi elfogás és kilenc előállítás volt az idei Sziget fesztiválon két nap alatt - közölte a rendőrség szerdán honlapján.

A közlemény szerint előállított személyek közül egy nigériai és egy libériai férfi megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy kábítószergyanús anyagokat tartottak maguknál. A két férfi előzetes letartóztatását indítványozták.

Még kedden elfogtak egy 45 éves férfit, aki a fesztivál közelében nyolc külföldi állampolgár hátizsákját eltulajdonította.

A közleményben foglaltak szerint a Sziget Fesztivál első két napján elsősorban vagyon elleni bűncselekményekről - sátorból lopás, zseblopás - érkezett bejelentés a rendezvényen lévő rendőrőrsre.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×