eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Elfogták a bélyeggyűjtő-gyilkosság gyanúsítottjait

Elfogta a rendőrség azt a három személyt, köztük egy fiatalkorú lányt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy a múlt héten megöltek egy 83 éves bélyeggyűjtőt a főváros VII. kerületében, a Damjanich utcában.

Fülöp Valter a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese elmondta: nyereségvágyból elkövetett emberöléssel gyanúsították meg a két férfit és a lányt, de vizsgálják azt is, hogy az előre kiterveltség, illetve a különös kegyetlenség minősítése megállapítható-e.

Szigeti József, a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztályának vezetője közölte: az idős, zárkózott sértett halálát fulladás okozta. A gyilkosság pontos körülményeiről a rendőrök nem beszéltek, csak annyit árultak el, hogy a férfit a tettesek bántalmazták is.

Fülöp Valter utalt arra, hogy a szomszédok találtak rá az idős férfi holttestére. Hozzátette: az életvédelmi osztály munkatársai bravúros gyorsasággal derítették fel a bűncselekményt, hétfőn elfogták a 26 éves és a 30 éves férfit, továbbá 17 éves társukat.

Kitért arra, hogy a lány a kora miatt legfeljebb 15 éves szabadságvesztésre ítélhető, míg társai akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethetőek.

Szigeti József elmondta: a szerény körülmények között élő, gyermekkora óta bélyeggyűjtéssel foglalkozó férfi ismeretségi körét feltérképezve jutottak el S. Anitához és S. Józsefhez, akiket végül egy Bartók Béla úti munkásszállón fogtak el.

A nyomozók gyanúját erősítette az is, hogy a két fiatal kábítószer-fogyasztó, elfogásukkor is találtak náluk erre utaló nyomokat, továbbá az idős sértett lakásából származó bélyegeket is.

Az alezredes kifejtette: nemcsak bélyegek tűntek el a lakásból, információik szerint két videokamerának is nyoma veszett, s a rendőrök csak az egyiket találták meg, a másikat értékesíthették az elkövetők.

A két gyanúsított beismerte a bűncselekmény elkövetését és megnevezték G. Istvánt, aki szintén részt vett abban. A férfit ugyancsak elfogták hétfőn.

Mindhárom gyanúsított előzetes letartóztatását kezdeményezik, a fiatalkorú elkövető miatt a gyermek- és ifjúságvédelmi osztály veszi át a nyomozást.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×