Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Enyhén ittas volt a rendőrt halálra gázoló férfi

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Enyhén ittas volt a véralkohol-vizsgálat eredménye szerint az a férfi, aki két hete a Keletinél halálra gázolt egy rendőrt - hangozott el a Magyar Televízió esti híradójában pénteken.

A hivatalos személy sérelmére elkövetett emberöléssel és közúti veszélyeztetéssel gyanúsított férfi ellen most ittas járművezetés miatt is eljárás indul.

A gázoló azzal védekezik, hogy nem látta az autója mögött álló rendőrt, amikor tolatva menekült a Keleti pályaudvar mellett. A véralkohol-vizsgálat kimutatta, hogy a férfi, akinek jogosítványa sem volt, ittasan vezetett.

Lőrincz Edina, a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője a Híradónak azt mondta: "az igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint a BMW-t vezető férfi a gyanúsításban vele közölt és terhére rótt bűncselekmény elkövetésekor enyhe fokú, szeszes italtól befolyásoltság alatt állt".

A szakértők által kimutatott, csaknem másfél ezrelékes véralkohol-koncentráció három üveg sör vagy fél liter bor elfogyasztásának felel meg. A gázoló ügyvédje szerint az ittas vezetés súlyosbító körülmény, ellenben hihetővé teszi a férfi állítását, hogy nem látta a kocsija mögött álló rendőrt.

A toxikológiai vizsgálatról készült szakértői jelentés, amelyből kiderül majd, hogy kábítószert is fogyasztott-e, még nem készült el.

A férfi a rendőrök elől menekülve július 23-án a Keleti pályaudvarnál halálra gázolta Radovic Dusán zászlóst. Az elkövetőt a XIV. kerületben akarták megállítani, de továbbhajtott, végül a Gubacsi úton sikerült feltartóztatni.