eur:
393.78
usd:
365.21
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Lövöldözés Alsóörsön: holttestet találtak egy fekete autóban

Egy holttestet találtak abban a fekete terepjáróban, amelyből feltehetően leadták szerdára virradóra a két ember életét, köztük egy rendőrét kioltó halálos lövéseket - erősítette meg egy neve elhallgatását kérő rendőrségi forrás az InfoRádiónak a TV2.hu, értesülését. A gépkocsi Alsóörs határában egy elhagyott részen áll, és ott rendőrök helyszínelnek. Az Alsóörsön halálos lövést kapó főiskolás fiú apja szerint golyózápor zúdult az autóra, amelyben a fia is ült.

A kereskedelmi televízió Tények című hírműsorának honlapján megjelentek szerint azt a fekete autót találták meg, amelyet a rendőrség az alsóörsi gyilkosság kapcsán keresett. A mentők közlése szerint "halál beálltának megállapításához" hívták őket.

Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a TV2 információira reagálva az MTI megkeresésére szerda délután mindössze annyit mondott: " a rendőrök nyomozati cselekményt hajtanak végre". Az intézkedésről nem kívánt részleteket elárulni, így azt sem kívánta megerősíteni, hogy a bűncselekmény kapcsán keresett autót találták-e meg, illetve valóban volt-e holttest a járműben.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának beszámolója szerint az Alsóörs és Felsőörs közötti úton, a Szőlő-hegynél találta meg a rendőrség az elhagyott, fekete színű személyautót, az Index szerint egy terepjárót.

A Szőlő-heggyel szembeni cserjés, füves mezőgazdasági területen - az úttól mintegy száz méternyire - látható a magas fűben álló fekete autó, amely körül több rendőr és mentőautó áll.

A Népszabadság úgy tudja, hogy a rendőrség az autó rendszáma alapján azonosította a tulajdonosát, akit hamarosan elszámoltatnak az autóval kapcsolatban. Kérdésükre az ORFK nem kívánt nyilatkozni arról, hogy a kérdéses gépkocsit lopott autóként körözték-e.

A rendőr volt a célpont

Az Index a Független Hírügynökség információira hivatkozva azt írta, hogy az igazoltatást végző rendőröktől 30 méterre egy autó állt meg, abból kifejezetten a rendőrt vették célba, négy lövés a testét, egy a fejét érte. Az ellenőrzött kocsiban ülőt eltévedt lövedékek találták el.

A hírportál szerint az ellenőrzött Fiesta egyik utasánál sem találtak fegyvert.

A Kossuth Rádió Krónika című hírműsora úgy tudja, hogy tizenkét lövésnyomot találtak eddig, a Veszprémi Naplónak nyilatkozó fültanúk pedig sorozatlövésről számoltak be, ezek alapján feltételezhető, hogy automata kézi fegyverből, géppisztolyból adták le a lövéseket.

Kis kaliber

Az Index a lövöldözéshez kihívott mentősök egyikétől megtudta, az áldozatokon és a sérültön nagyon kicsi bemeneti sebeket találtak, így valószínűleg kis kaliberű, sorozatlövő fegyverből lőttek.

Az autó hátsó ülésén ülő fiút két bordája között, a szívén érte a halálos lövés. Úgy tudni, hogy a kocsi vezetőjét is érte lövés: a hátán, a csuklyás izmába kapott golyót. A rendőrnek a fejét is érte lövés, a súlyos fejsérülésbe azonnal belehalt. A helyszínt megjártak szerint a lövések valószínűleg a főúttól délre tartó mellékutcából, a Strand sétány irányából jöttek.

Az autóban ülő egyik fiatalembert - akiről korábban úgy lehetett tudni: a szétlőtt ablak szilánkjai sebesítették meg - súlyos lőtt sérülésekkel, de nem életveszélyes állapotban szállítottak be éjjel Alsóörsről a veszprémi kórházba. Rácz Jenő, a kórház főigazgatója elmondta: két "lőtt bemeneteli sérülést" láttak el az orvosok.

A zalai fiatalember állapota stabil - tette hozzá a főigazgató, megjegyezve: ha komplikációk nem lépnek fel, egy hét múlva a beteg távozhat a kórházból.

A főiskolás áldozat apja szerint golyózápor volt

A helyszínen lévő rokonok és barátok beszámolója alapján az Alsóörsön halálos lövést kapó főiskolás fiú apja az MTI tudósítójának azt mondta: golyózápor zúdult arra az autóra, amelyben a fia is ült.

Németh István otthonukban, a Zala megyei Alibánfán, könnyekkel küszködve elmondta: dolgozott, amikor hajnalban fiának barátai - akikkel együtt nyaralt Balatonudvariban - felhívták a tragédia hírével. Azonnal a helyszínre ment, de a rendőrök őt sem engedték közel, hivatalos tájékoztatást pedig délutánig sem kapott a történtekről.

Hozzátette, hogy időközben hazaérkeztek Zalába annak a rokoni, baráti társaságnak a tagjai, amellyel együtt volt a fia a Balatonnál. Tőlük úgy értesült, hogy miután hajnalban egy szórakozóhelyről távoztak, két helyen is megállították őket a rendőrök rutinellenőrzésre.

Amikor Alsóörsre értek, az autót vezető fiatal kiszállt a kocsiból, és kérte a mellette ülő barátnőjét, hogy vegye elő a papírokat. Ahogy a rendőr a kocsi bal oldalán hátrament a gumikat ellenőrizni, váratlanul dördült el a fegyver. A 29 éves rendőr és a 21 éves fiú akkor kapott halálos lövéseket. "Golyózápor volt" - mondta az édesapa.

A gépkocsit vezető férfi barátnője a lövésektől beszakadó szélvédő üvegszilánkjai miatt sérült meg, a hátul ülő fiatalemberből pedig tudomása szerint több lövedéket is kioperáltak - tette hozzá.

N. Ádám öccse az MTI-nek azt mondta: szintén ott volt Balatonudvariban, de a lövések idején a nyaralóban tartózkodott, és csak az után ment a tragédia színhelyére, hogy őt is felhívták. A történtekről a kocsiban ülő barátai, rokonai sem tudtak semmit mondani, mert sokkot kaptak. Ugyanezt erősítette meg Németh István nővére is, aki a szomszédjukban él; az ő keresztfia vezette a gépkocsit.

A család tagjai egyöntetűen kijelentették: semmilyen előzménye nem volt a lövöldözésnek, sem közvetlenül a tragédia előtt, sem korábban. A társaság tagjai mind kulturált viselkedésű fiatalok, soha nem volt senkivel összetűzésük, ezért is érthetetlen a váratlan tragédia.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×