eur:
393.79
usd:
364.95
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Brutális óvodai gyilkosságok

Három gyerekkel és az óvodásokra vigyázó egyik felnőttel is végzett a kelet-kínai Santung tartomány Cepo településén egy késsel felszerelkezett dühöngő férfi.

Az eset akkor történt, amikor a szülők délután gyermekeikért mentek a Cepo külvárosában lévő óvodába. Körülbelül húsz gyerek és a személyzet megsérült, két gyerek súlyosan.

A támadó - szemtanúk elmondása szerint - egy harminc év körüli férfi volt. A beszámolókból nem derült ki, hogy sikerült-e elfogni, vagy a személyazonosságát megállapítani. Az épületet lezárták.

Kínában az év első felében sorozatos óvodai, iskolai támadásokról érkeztek hírek, amelyekben kisgyermekek tucatjai sérültek meg, sokan meghaltak.

A kínai hatóságok a konyhai bárddal, késsel, kalapáccsal elkövetett gyilkosságok után országosan megszigorították az iskolák, óvodák védelmét és egyben lépéseket tettek az ehhez hasonló eseményekről szóló sajtójelentések visszatartására, tartván attól, hogy a hírek nyomán elterjednek a hasonló bűncselekmények.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×