Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Lebukott egy magyar cigarettacsempész a Bács megyei zöldhatáron

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az első becslések szerint több mint 17 millió forint értékű cigarettát próbált Magyarországra csempészni az a férfi, akit szombaton este fogtak el a kelebiai határszakaszon.

A Kelebia Határrendészeti Kirendeltség stabil hőkamerája szombaton este nyolc óra körül észlelte, hogy egy Mitsubishi L300 típusú gépkocsi vezetője pallót fektetett a határsávon húzódó műszaki árok fölé, majd azon keresztül behajtott az ország területére - tájékoztatott Rákosi Mihály.

Az esetet látva a Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltség ügyeletese a szolgálatban lévő járőrt a helyszínre irányította. A jármű eközben a
földúton megállt, majd miután vezetője észrevette a járőrt, hátramenetbe kapcsolt és menekülni próbált. A gépkocsi azonban az oldalára borult, így a vezető az ablakon kimászott és a határ irányába futott.

A határőr rövid üldözés után elfogta, majd igazoltatta, végül a Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltségre előállította a férfit. Az utas- és raktér átvizsgálása során a hatóság szakemberei az autóban 34 ezer 297 doboz cigarettára bukkantak, melynek értéke az elsődleges becslések alapján megközelítőleg 17 millió 370 ezer forint.

A kirendeltség csempészet megalapozott gyanúja miatt eljárást kezdeményezett a sofőr, egy 23 éves kiskunhalasi lakos ellen. Ezzel párhuzamosan értesítették a Vám és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának munkatársait, akik a büntetőfeljelentés megtételét követően vasárnap hajnalban átvették az ügy kivizsgálását - tette hozzá az ügyeletes szóvivő.