Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nem Pintér Sándor cégénél volt házkutatás

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem Pintér Sándor cégénél tartott házkutatást a vám és pénzügyőrség - tájékoztatta az InfoRádiót a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. jogi képviselője. Szabó Iván ügyvéd közölte: a nyomozók egy olyan cégnél jártak, amely irodát bérel Pintér Sándor részvényvénytársaságától.

Fegyveres pénzügyőrökkel tartott házkutatást hajnaltól a VPOP a Civil Biztonsági Szolgálat budapesti, Angol utcai székhelyén - adta hírük a HírTV.hu. A Civil Biztonsági Szolgálat sérelmezte az eljárás módját, de az iratlefoglalás ellen panasszal nem éltek. A VPOP későbbre ígért tájékoztatást. A cég annak a Pintér Sándornak az érdekeltsége, aki 1998 és 2002 között az Orbán-kormány belügyminisztere volt.

Adócsalás és pénzmosás elkövetésének gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen nyomoz a hatóság. A HírTV.hu úgy tudja, a biztonsági szolgálat egyik bérlőjéhez köthető bérbeadási szerződést és a hozzá kapcsolódó számlákat, bankszámlakivonatokat foglalták le a nyomozók.

Ezt az InfoRádióban megerősítette a biztonsági szolgálat jogi képviselője is. Mint mondta, nem Pintér Sándor cége ellen folyi eljárás és házkutatás, hanem a cég irodaházának egyik bérlője ellen, akivel ezen jogviszony miatt volt a Civil Biztonsági Szolgálat számla- és szerződéses kapcsoaltban.

Szabó Iván hozzátette: ezt a szerződést a pénzügyőrök el is kérték az általa képviselt cégtől, amit ők átadtak.

Elmondta azt is: cége sérelmezte, hogy a VPOP munkatársai hajnalban körbevették az épületet, és mindenkit csak igazoltatás után engedtek be.

Az InfoRádió keresi a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának illetékesét is.

Hanganyag: Herczeg Zsolt