Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Rágalmazás miatt indult eljárás a jobbikos Egyed Zsolt ellen

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Rágalmazás vétsége miatt indult eljárás Egyed Zsolt ellen, aki a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 1-es számú egyéni választókerületben indul a Jobbik képviselőjelöltjeként. Az érintett szerint a magánvádlók vissza fogják vonni feljelentésüket.

Szabó József, a Borsod megyei bíróság szóvivője az MTI-nek kedden elmondta: a Miskolci Városi Bíróság megkereste az Országos Választási Bizottságot (OVB) a mentelmi jog felfüggesztése miatt, az eljárást ugyanis addig szüneteltetik, míg nem kapják meg az OVB határozatát.

Hozzátette: már volt egy meghallgatás az ügyben, és lesz egy következő is, amelyen ha a magánvádlók elejtik a vádat megszűnik, ha nem, akkor folytatódik az eljárás.

Egyed Zsolt az MTI-nek azt mondta: egy magán jellegű dologból és félreértéből adódott a nézeteltérés; az érintettek már vissza akarták vonni a feljelentésüket, mert időközben sikerült tisztázni a helyzetet és kiderült, "tévedés volt". Addigra azonban már beindult a gépezet, és eddig még nem tudták visszavonni a feljelentést - tette hozzá Egyed Zsolt, aki szerint visszavonják a feljelentést, nem akarnak pereskedni.

Egyed Zsolt mentelmi jogát az Országos Választási Bizottság hétfő esti ülésén függesztette fel. A jelöltet a választási bizottság február 17-én vette nyilvántartásba, és ő az első a párt - nyilvántartásba vételre váró - területi listáján.