eur:
394.33
usd:
364.89
bux:
65446.78
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A gyanú szerint egy 46 éves férfi készítette a romaellenes feliratokat

A rendőrség gyanúja szerint egy helybéli, 46 esztendős férfi és egy társa fújt festékszóróval romaellenes feliratokat több mint tíz hódmezővásárhelyi ház falára február 21-ére virradóra - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője

Február 21-én a kora reggeli órákban érkezett bejelentés a hódmezővásárhelyi rendőrkapitányság ügyeletére, hogy ismeretlenek az éjszaka folyamán egy hódmezővásárhelyi ház falára festékszóró spray-vel feliratokat írtak. Ezt követően még számos bejelentést kapott a rendőrség, valamint a járőrök saját maguk is több azonos tartalmú feliratot észleltek a városban - mondta Szenti Szabolcs.

Egy Nefelejcs utcai ház kapujára a "Cigányok lágerbe" feliratot festették fekete spray-vel, mellé pirossal "A jobb" szöveget írták - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

Hasonló felirat volt olvasható egy ház falán a Jókai utca és a Szántó Kovács János utca kereszteződésénél. A szóvivő közölte, a rendőrség azonnal hozzákezdett a helyszíni szemlékhez, valamint a széleskörű adatgyűjtéshez és tanúkutatáshoz. Ennek eredményeként hétfőn kihallgattak egy helybeli 46 éves férfit, aki a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható.

Vallomása tartalmát a nyomozás érdekeire tekintettel nem hozzák nyilvánosságra - tudatta a hadnagy. Hozzátette: a beszerzett adatok szerint a gyanúsítottnak társa is volt, elfogása érdekében a rendőrség a szükséges intézkedéseket megteszi. A rendőrség vizsgálja a bűncselekmény indítékát is.

Szenti Szabolcs elmondta, a lakosság megnyugtatása, valamint a hasonló jogsértések megelőzése érdekében az esetek felfedezése után a városban elrendelt megerősítette közterületi szolgálatot a rendőrség a szükséges ideig fenntartja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×