Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Húszmilliós rablás: elfogták az elkövetőket

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Elfogta a rendőrség azt a négy férfit, akik húszmillió forintot raboltak el egy nőtől a fővárosban - közölte az észak-pesti bűnügyi régió bűnügyi vezetője.

Horváth Antal emlékeztetett: egy Magyarországon élő ukrán nő egy barátja kérésére 20 millió forintot vett fel egy hete egy XII. kerületi bankból, majd megkérte egy barátnőjét és annak élettársát, hogy kocsival hozzák el a pénzintézetből.

Az őrnagy hozzátette:  a nőt zuglói lakásánál tették ki ismerősei, majd elhajtottak, ám az ajtó előtt egy férfi tüzet kért tőle, majd megpróbálta leszakítani a táskát a válláról. Dulakodás alakult ki, az elkövető "bepánikolt", ütni és rúgni kezdte a nőt, kitépte a kezéből a táskát és elmenekült. A telefonja azonban kiesett a zsebéből, így azonosították be a rendőrök, majd elfogatóparancsot adnak ki ellene.

A telefon ellenőrzésekor a rendőrök kiderítették, hogy a rabló és a sértett barátnőjének élettársa, a "segítőkész barát" beszélt egymással a bűncselekmény előtt.

A bűncselekmény másnapján a rabló önként jelentkezett a zuglói rendőrkapitányságon, és beszámolt arról: február 18-án este egy kispesti sörözőben találkozott a "segítőkész baráttal", aki elmondta neki és két másik ismerősüknek, hogy egy nő megkérte, segítsen a pénzt elhozni a bankból. A négy fiatal férfi elhatározta, hogy megszerzik a pénzt és "leosztották a feladatokat". Ezután kimentek Zuglóba, terepszemlét tartottak, a "barát" pedig részletes személyleírást adott a nőről.

A férfi vallomásában kitért arra, hogy a rablás után Kispestre mentek, ahol kitették őt a kocsiból a többiek, és azt mondták neki, majd később osztják el a pénzt. Közlése szerint százezer forintot ígértek neki, ha elhozza a táskát. Õ egyébként úgy tudta, a táskában csak néhány százezer forint lesz, így meglepődött, amikor a nyomozóktól hallotta, hogy húszmillió forintot hozott el. A férfi - aki egyébként biztonsági őrként dolgozott - azt mondta, hogy a barátnőjét szerette volna meglepni névnapja alkalmából egy laptoppal, de csak minimálbért keres, ezért vállalta el a rablást.

A rendőrség azonosította a férfi három bűntársát és elfogta őket. A két 21 éves, a 23 éves és a 30 éves férfit jelentős értékre elkövetett rablással gyanúsítják.