eur:
395.65
usd:
372.03
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Tagadta bűnösségét Jozef Rohác

Tagadta bűnösségét, de vallomást nem kívánt tenni Jozef Rohác a Fővárosi Bíróságon (FB) kedden megkezdődött büntetőperben a vádirat ismertetése után.

A tárgyalás rendkívüli sajtóérdeklődés és biztonsági intézkedések mellett kezdődött meg. A szlovák televízió is megjelent. A büntetés-végrehajtás tucatnyi géppisztolyos őre vigyázza a golyóálló mellényt viselő Rohácot, aki a vád szerint 1997-ben ismeretlen társaival megkísérelte felrobbantani Seres Zoltán vállalkozót.

A tárgyalás iratismertetéssel és tanúk meghallgatásával folytatódik.

A Fővárosi Főügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal vagy robbantószerrel való visszaéléssel vádolja Rohácot. A vád szerint a szlovák állampolgárságú férfi 1997 júniusa előtt távirányítású robbanószerkezetet készített, hogy annak felrobbantásával megölje Seres Zoltánt. A szerkezetet elhelyezték az autón, de az leesett a mágnesek gyengesége miatt, így meghiúsult a gépkocsi felrobbantása.

Jozef Rohácot 2008. október 27-én Prágában igazoltatták rendőrök. Ekkor derült ki, hogy ellene a magyar illetékesek európai elfogatóparancsot adtak ki. Rohácot 2009 februárjában adták ki Magyarországnak emberölési kísérlet miatt, de neve felmerült az 1990-es években Magyarországon elkövetett robbantásos bűncselekményekkel kapcsolatban, így a budapesti Aranykéz utcai merénylettel összefüggésben is.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×