eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Falbontással akartak betörni a közértbe - képek

Két férfit vettek őrizetbe a rendőrök Budapesten, a VIII. kerületben, mert egy közértbe falbontással akartak betörni - közölte a rendőrség honlapján.

A józsefvárosi egyenruhásokat és a BRFK akciósait riasztották csütörtökön este a Dankó utcába. A rendőrök azt látták, hogy a lépcső alatti vasajtót feszítéssel megrongálták, mellette a téglafal meg volt bontva.

Az egyik férfi ruházatának átvizsgálásakor egy feszítővasat és egy vasreszelőt találtak a rendőrök. A férfi elmondta, hogy ő próbált betörni a közértbe úgy, hogy a falat kibontja, valamint a vasajtót felfeszíti. A helyszínről hat embert állítottak elő, közülük kettőt gyanúsítottként, a többieket tanúként hallgatták ki.

A 21 éves K. Róbert kihallgatása során beismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, 22 éves társa kihallgatása során a gyanúsítás és az őrizetbe vétel ellen is panasszal élt.
A közért tulajdonosa a boltjában a bűncselekmény elkövetésekor található élelmiszer és egyéb áruk értékét másfél millió forintban határozta meg.

A két gyanúsítottal szemben nagyobb értékre elkövetett betöréses lopás bűntett kísérlete miatt folytat eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. Kerületi Rendőrkapitánysága. Õrizetbe vételüket követően előterjesztést tettek a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának indítványozására, melyet az illetékes bíróság azóta elrendelt.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×