eur:
392.51
usd:
366.02
bux:
66653.29
2024. április 25. csütörtök Márk

A bűnözőket is lebénította a havazás

A közlekedéssel együtt a bűnözés is szinte megbénult az amerikai Baltimore-ban a kiadós havazások idején, amikor járhatatlanná váltak az utcák a lehullott irdatlan hótömeg miatt - hangzott el a helyi WBAL tévé szerdai tudósításában.

A bő egy héttel ezelőtti nagy viharok nyomán történelmi hórekordok dőltek meg a közép-atlanti térségben, az Atlanti-óceán partvidékén. Baltimore-ban ezen a télen már 183 centiméter hó hullott, a súlyos havazások idején csak a megkülönböztető jelzést használó járművek közlekedhettek az utcákon.

A nagyvárost megbénító időjárás kedvező hatással volt viszont a bűnözési statisztikákra: a súlyos bűncselekményekből múlt héten 71 százalékkal kevesebb történt, mint 2009-ben ugyanezen a héten. Kilenc napi gyilkosságmentes időszak ért véget kedd reggel, amikor Park Heights kerületben lelőttek egy férfit.

A statisztikák szerint a havazások miatt a letartóztatások is megritkultak. Múlt héten mindössze 23 embert kellett a rendőrségnek őrizetbe vennie, ez 79 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban, amikor 109 előállítás történt.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×