eur:
394.25
usd:
370.27
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Áprilisig előzetesben marad Hunvald György

Két hónappal meghosszabbította a Fővárosi Bíróság (FB) Hunvald György erzsébetvárosi polgármester előzetes letartóztatását - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

Fazekas Géza arról is szólt: az FB döntése alapján április 12-ig marad előzetesben az MSZP-s politikus. A döntés nem jogerős, mert a gyanúsított és védője is fellebbezett, ugyanakkor a kényszerintézkedést nem szakítják meg a jogerős döntésig.

A pénteken lejáró előzetes így egy éven túl is érvényes, hiszen Hunvaldot tavaly február 10-én vették őrizetbe, majd két nappal később rendelték el ellene a kényszerintézkedést. Az egy éven túli hosszabbítás esetén változnak a szabályok, így a hosszabbítást a főügyészségnek már egy szinttel magasabb bírói fórumnál kell kérnie: első fokon az FB, a fellebbezésről pedig jogerősen a Fővárosi Ítélőtábla dönt.

A Népszava cikke szerint a VII. kerületi polgármester így az országgyűlési választás első fordulóját követő napig biztosan rács mögött marad. A két dolog között nincs összefüggés - mondta Fazekas Géza, hozzátéve: a törvény alapján egy éven túli hosszabbításnál a korábbi három helyett csak két-két hónappal tolható ki a kényszerintézkedés érvényessége, amely így véletlenül esik a választást követő napra.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×