Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Gyanúsítottként hallgatták ki a volt II. kerületi rendőrkapitányt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Gyanúsítottként hallgatta ki szerdán a Budapesti Nyomozó Ügyészség a volt II. kerületi rendőrkapitányt \"nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés bűntette és magánokirat-hamisítás\" bűntette miatt - közölte a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Skoda Gabriella közleményében azt írta: a volt rendőrkapitány a gyanú szerint 2009. január 26-án - magát egy alapítvány képviselőjének feltüntetve - jogosulatlanul vett át a MOL Nyrt.-tól egy vásárlási utalvány kártyát, melyet 2009. január és 2010. január között több alkalommal, jogosulatlanul magáncélra használt fel a MOL Nyrt. töltőállomásain.

A gyanúsított a kihallgatás során nem tett vallomást, szabadlábon védekezik - zárul az ügyészségi közlemény.

Az ügyészség kedden jelentette be, hogy a volt VIII. kerületi rendőrkapitányt hatrendbeli hivatali visszaélés bűntette és egyrendbeli hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A két kerületi rendőrkapitány vezetői megbízását egyidőben, három héttel ezelőtt vonta vissza indoklás nélkül Budapest rendőrfőkapitányának javaslatára az országos rendőrfőkapitány. A rendőrségi közlés szerint Hangyási Sándor II. kerületi és Práger Ferenc VIII. kerületi rendőrkapitány kérte nyugállományba helyezését.

Még aznap, január 20-án hivatali visszaélés gyanúja miatt házkutatást tartott a Budapesti Nyomozó Ügyészség a VIII. kerületi rendőrkapitányságon, másnap pedig a II. kerületi rendőrkapitányságon.