Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Házkutatás a rendőrségen: hivatali visszaélés és sikkasztás a gyanú

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Házkutatást tartott csütörtökön a Budapesti Nyomozó Ügyészség a II. kerületi rendőrkapitányságon sikkasztás gyanúja miatt, szerdán pedig a VIII. kerületi rendőrkapitányságon tartottak házkutatást, ott hivatali visszaélés gyanúja miatt - erősítette meg Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány az MTI kérdésére válaszolva egy csütörtöki sajtótájékoztatón azt mondta: két kerületi rendőrkapitányság épületében is tartott házkutatást az ügyészség. A házkutatások részleteiről, illetve azok okáról a vezérőrnagy arra hivatkozva nem beszélt, hogy a házkutatásokat az ügyészség folytatta le. A rendőrfőkapitány azt sem jelölte meg, mely kapitányságokról van szó.

Skoda Gabriella az MTI-vel csütörtökön kora délután azt közölte: a nyomozás mindkét ügyben ismeretlen tettes ellen zajlik, egyik ügyben sem történt gyanúsítotti kihallgatás. Hozzátette, hogy a nyomozások érdekeire figyelemmel egyik ügyben sem adhatnak további tájékoztatást.

A rendőrség szerdán azt közölte: Budapest rendőrfőkapitányának javaslatára az országos rendőrfőkapitány szerdai hatállyal, indoklás nélkül visszavonta két kerületi rendőrkapitány vezetői megbízását. A rendőrségi közlemény szerint Hangyási Sándor II. kerületi és Práger Ferenc VIII. kerületi rendőrkapitány kérte nyugállományba helyezését.

Arra sem az ügyészség, sem a rendőrség tájékoztatása nem tért ki, hogy a szerdán visszavont vezetői megbízások és a házkutatások összefüggnek-e. Kérdésre válaszolva Tóth Gábor csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: indokolás nélkül vonták vissza a két kapitány megbízását, így nem kell megindokolnia, miért javasolta azt.