eur:
395.43
usd:
372.29
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Tizenéves rablókat fogtak el - képriport

Előállították a rendőrök azt a három tinédzsert, akik a gyanú szerint mobiltelefont loptak egy budapesti iskolánál - közölte a rendőrség honlapján.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Rendészeti Szervek Akció Osztályának munkatársai hétfőn állampolgári bejelentés alapján érkeztek ki az egyik XIII. kerületi középiskolába. A helyszínen a sértett beszámolt arról, hogy az iskola bejárati ajtaján kilépve három fiatalkorú fiú elállta az útját, majd közülük az egyik megfenyegette őt és a mobiltelefonja átadására szólította fel. A fiú elmenekült a helyszínről a készülékkel.

Ezt követően az iskola egyik dolgozója elmondta, hogy szemtanúja volt a rablásnak és a támadók egyike az iskola korábbi tanulója. A rendőrök eljutottak egy 15 éves fiatalemberhez, akit kihallgattak. A 15 éves fiú és 16 éves társa - aki szintén a lakásban tartózkodott - elmondták, hogy az iskolánál találkoztak egy ismerősükkel. Az ismerősük - egy 14 éves fiú - leszólított egy diákot, de elmondásuk alapján nem hallották a kettejük közötti párbeszédet, mivel távolabb álltak. A beszélgetést követően a 14 éves fiú közölte velük, hogy ő hazamegy, majd futni kezdett a villamos felé. A harmadik fiút is - szintén szülői segédlettel - sikerült előállítani.

A rendőrök a 14 éves, a 15 éves, valamint a 16 éves fiatalembert a bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították a XIII. kerületi kapitányságra.

Az ügyben a további eljárást csoportosan elkövetett rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fölvetette, hogy a NATO-országok úgy segíthetnék az ukrán védekezést, ahogy tették azt Izraellel, de a Fehér Ház szerint a két ország esete teljesen más, az Egyesült Államok nem fog részt venni az ukrajnai harcokban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×