Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tizenéves rablókat fogtak el - képriport

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Előállították a rendőrök azt a három tinédzsert, akik a gyanú szerint mobiltelefont loptak egy budapesti iskolánál - közölte a rendőrség honlapján.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Rendészeti Szervek Akció Osztályának munkatársai hétfőn állampolgári bejelentés alapján érkeztek ki az egyik XIII. kerületi középiskolába. A helyszínen a sértett beszámolt arról, hogy az iskola bejárati ajtaján kilépve három fiatalkorú fiú elállta az útját, majd közülük az egyik megfenyegette őt és a mobiltelefonja átadására szólította fel. A fiú elmenekült a helyszínről a készülékkel.

Ezt követően az iskola egyik dolgozója elmondta, hogy szemtanúja volt a rablásnak és a támadók egyike az iskola korábbi tanulója. A rendőrök eljutottak egy 15 éves fiatalemberhez, akit kihallgattak. A 15 éves fiú és 16 éves társa - aki szintén a lakásban tartózkodott - elmondták, hogy az iskolánál találkoztak egy ismerősükkel. Az ismerősük - egy 14 éves fiú - leszólított egy diákot, de elmondásuk alapján nem hallották a kettejük közötti párbeszédet, mivel távolabb álltak. A beszélgetést követően a 14 éves fiú közölte velük, hogy ő hazamegy, majd futni kezdett a villamos felé. A harmadik fiút is - szintén szülői segédlettel - sikerült előállítani.

A rendőrök a 14 éves, a 15 éves, valamint a 16 éves fiatalembert a bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították a XIII. kerületi kapitányságra.

Az ügyben a további eljárást csoportosan elkövetett rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le.