Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Házkutatás az OCÖ és az MCF Roma Összefogás Párt irodáiban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Házkutatást tart az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) és az MCF Roma Összefogás Párt két budapesti és egy kiskunmajsai irodájában a vám- és pénzügyőrség nyomozóhivatala a kecskeméti városi ügyészség munkatársainak közreműködésével - erősítette meg a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője.

Szabó Ferenc közlése szerint a házkutatás oka, hogy az Állami Számvevőszék feljelentése alapján, a szervezet korábban végzett vizsgálata által feltárt hiányosságok miatt január 7-én nyomozást rendeltek el a két szervezetnél ismeretlen tettesek ellen jogosulatlan gazdasági előny megszerzése, valamint más bűncselekmények miatt.

Az MTI úgy tudja, hogy a kiskunmajsai helyszínen kívül az OCÖ budapesti, Dohány utcai székházában és az MCF Roma Összefogás Párt Baross utcai irodájában tartottak házkutatást, s annak nyomán több táskányi iratot vittek el.

Ifj. Bogdán János, az OCÖ szóvivője az MTI-nek azt mondta: hivatalos értesítést és tájékoztatást nem kaptak arról, hogy milyen ügyben tartanak házkutatást a Dohány utcai székházban. Mint hozzátette, személyesen akart tájékozódni a házkutatásról, de nem járt sikerrel; már tartott a vizsgálódás, s a helyiség ajtaja zárva volt. Reggel fél 9-kor kezdtek vizsgálódni a székházban, a gazdasági vezetővel iratokat néztek át.

Korábban három ügyben eljárás indult Kolompár Orbán, az OCÖ és az MCF Roma Összefogás Párt elnöke ellen gazdasági bűncselekmények miatt, a vád jogosulatlan gazdasági előny megszerzése, jelentős értékre elkövetett sikkasztás, számviteli fegyelem megsértése, illetve magánokirat-hamisítás.