Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hobbilövész a pécsi egyetemi ámokfutó

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egyik csoporttársát megölte, három másik embert pedig meglőtt egy gyógyszerészhallgató a Pécsi Tudományegyetem biofizikai kutatóintézetében csütörtök reggel. A pecsiujsag.hu úgy tudja, hogy az elkövető - aki a történtek után feladta magát - az Első Pécsi Polgári Lövészegylet tagja, és 22-es kaliberű sportpisztoly használatára kapott engedélyt.

Egy gyógyszerészhallgató meghalt, egy másik életveszélyesen, míg egy 37 éves férfi és egy 54 éves nő - az egyik takarító - súlyosan megsérült, amikor csütörtök délelőtt egy diák lövöldözni kezdett a Pécsi Tudományegyetem biofizikai kutatóintézetében.

A pecsiujsag.hu úgy tudja, hogy az ámokfutás halálos áldozata a 19 éves, pécsi D. Miklós, az életveszélyes sérült pedig a 21 éves, kaposvári K. Gergő. A lap információi szerint az elkövető, G. Ákos az Első Pécsi Polgári Lövészegylet tagja, akinek 22-es kaliberű sportpisztoly használatára van engedélye. Mint írták, a fiatal férfi ezzel a fegyverrel lövöldözhetett.

A hvg.hu azt írta: az elkövetőről megtudták, hogy fél évet töltött a Pécsi Városi Lövész Klubnál szabadidős lövészként, mielőtt az Első Pécsi Polgári Lövészegylethez csatlakozott volna. Az interneten fellelhető egy eredménylista, amely azt mutatja, hogy egy pécsi versenyen 24. helyet ért el központi gyújtású pisztoly kategóriában.

Korábban az egyetem szóvivője, Győrffy Zoltán az InfoRádiónak elmondta: a biofizikai kutatóintézetben magyar gyógyszerészhallgatók foglalkozása zajlott, amikor a diákok arra lettek figyelmesek, hogy egyik társuk zavartan viselkedik, majd hirtelen lövöldözni kezd

Bojtor Bernadett, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az InfoRádióban elmondta: a támadó a lövöldözés után a szomszédos klinikai tömb épületébe menekült, de később telefonon feladta magát a rendőrségnek; kihallgatása és a helyszíni szemle jelenleg is tart.

A lövöldözés okáról egyik szóvivő sem tudott tájékoztatást adni. A sebesülteket a pécsi egyetem traumatológiai osztályán ápolják.

A lövöldöző zárkózott, magába forduló, visszahúzódó személyiség, akinek voltak "zűrös ügyei" - így jellemezte évfolyamtársát az egyik, neve elhallgatását kérő orvostanhallgató az MTI-nek. Az egyetemi hallgató tudomása szerint az elkövető alkohollal kapcsolatos problémákkal is küszködött. Közben a bama.hu baranyai hírportál azt írta: az elkövető pszichiátriai kezelés alatt is állt.

A híroldal röviddel a történtek után azt írta: az intézet környékére számos rendőrautó érkezett - egyik kommentelő szerint vagy húsz autóval -, felfegyverzett kommandósok és golyóálló mellényt viselő rendőrök intézkedtek. A PTE Szigeti úti campusát a rendőrség teljesen lezárta, a környező utcák forgalma megállt.

Az index.hu arról ír, hogy az egyetemen ma lett volna a BTK-gólyabál, ez azonban elmarad. Helyette a hallgatói önkormányzat gyászszertartást tart.

Hivatalos programját megszakítva azonnal a pécsi lövöldözés helyszínére indult Hiller István oktatási miniszter - közölte Petrák Béla, az oktatási tárca sajtófőnöke. A tárca vezetője tájékozódott a sérültek állapotáról és részvétét fejezi ki az elhunyt egyetemi hallgató hozzátartozóinak.