eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Lezuhant egy 62 emeletes házról és meghalt az ismert falmászó

Az egyik ismert kínai falmászó lezuhant egy 62 emeletes házról és meghalt. Vu Jungning hunyt el, akit ezrek követtek a Weibo kínai közösségi portálon látványos rövid videói miatt - írta a BBC hírportálja.

A felhőkarcolókra biztosító berendezések nélkül felmászó 26 éves férfi rajongói november eleje óta nem találtak több bejegyzést, aggodalmuk egyre nőtt.

Decemberben derült ki, hogy meghalt, miután lezuhant egy 62 emeletes toronyból Csangsza városában. A baleset november 8-án történt, de barátnője csak egy hónappal később erősítette meg a közösségi portálon.

A "rooftopping", a világ nagyvárosaiban egyre népszerűbb hóbort követői felszerelés nélkül másznak fel magas épületek tetejére és ott szelfit készítenek. A mászókat hiába figyelmeztetik a biztonsági felszerelésekre, azt mondják, azok elvonják a figyelmüket az élménytől.

Jungning minden alkalommal figyelmezette követőit, hogy ne próbálják utánozni veszélyes mutatványait. A fiatal férfi képzett harcművész volt, tévében és filmekben is szerepelt.

A népszerűséget mégis a közösségi médiában közzétett videói hozták meg számára, és a helyi média szerint az utóbbi anyagilag is gyümölcsözőbb volt.

Egy családtagja szerint az utolsó kihívás nyereménye 100 ezer jüan (4 millió forint) lett volna, ám arról nem írtak, ki volt a szponzor és pontosan mit tartalmazott a kihívás.

"Azt tervezte, hogy megnyeri a díjat és megkéri a barátnője kezét. Pénz kellett neki az esküvőre és édesanyja gyógyítására" - idézte a South China Morning Post a férfi egyik nagybátyját.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×