eur:
394.31
usd:
369.55
bux:
65208.27
2024. április 19. péntek Emma
Döbbenetes felvétel: többen meghaltak, miután leomlott egy panelház sarka

Döbbenetes felvétel: többen meghaltak, miután leomlott egy panelház sarka

Leomlott egy nyolcemeletes panelház sarokrésze csütörtökön a nyugat-oroszországi Izsevszk városában, a romok alól eddig négy halálos áldozatot emeltek ki - jelentette az Interfax orosz hírügynökség.

Az egyik alsó szinten lévő lakásban az értesülések szerint gázrobbanás történt, aminek következtében teljes magasságában leomlott a panelház sarka. A megsemmisült nyolc lakásban a RIA Novosztyi orosz hírügynökség szerint összesen 28 ember lakott.

A legfrissebb információk szerint négy ember vesztette életét a szerencsétlenségben, négyen pedig megsérültek.

A helyszínen több mint négyszázan vesznek részt a mentési munkálatokban, és több mint száz munkagépet mozgósítottak. A hatóságok szerint félő, hogy a romok alatt további áldozatokat találnak.

Elővigyázatosságból a megsérült panelház összes lakóját evakuálták.

Szemtanúk és a szerencsétlenségről készített felvételek szerint a lakórész kártyavár módjára, másodpercek alatt omlott össze.

Izsevszk Oroszország európai részén, az Uráltól nyugatra található, Udmurtföld fővárosa. Nehézipari és hadiipari központ. Tatabánya testvérvárosa.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×