eur:
393.93
usd:
369.07
bux:
65290.66
2024. április 19. péntek Emma

Így terjedt a visegrádi gyermekrablás híre

Csupán a gyermekek képzeletében történt meg a visegrádi gyermekrablási kísérlet. A valóságban nem - olvasható a rendőrség honlapján.

A közösségi médiában kapott szárnyra az a hangulatkeltő, valótlan tartalmú híresztelés, miszerint Visegrádon múlt hét pénteken futball edzésről hazafelé tartó gyermekeket próbáltak meg berángatni egy autóba. Néhány médiatartalom-szolgáltató az ellenőrizetlen információkat átvéve, azokat tényként beállítva próbálta meg „az esetről” tájékoztatni a közvéleményt.

A rendőrségre ugyan bejelentés, feljelentés nem érkezett, azonban a közösségi felületen terjedő híresztelést észlelve a Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai azonnal adatgyűjtésbe és tanúkutatásba kezdtek, az érintetteket meghallgatták. Ami már az adatgyűjtés elején is biztonsággal kijelenthető volt, az érintett gyermekek ismételt meghallgatását követően további megerősítést nyert. Szüleik jelenlétében elmondták a rendőröknek, hogy a gyermekrablás kísérletének történetét ők találták ki, hogy társaikat megvicceljék, az valójában nem történt meg.

A szentendrei rendőrök a gyermekek elmondása mellett az adatgyűjtés és a térfigyelő kamerák felvételeinek elemzése útján is kétséget kizáró módon megállapították, hogy a kreált történet a valóságban nem történt meg.

A rendőrség ezúton hívja fel az internetet használók figyelmét arra, hogy az általuk látogatott közösségi oldalakon és egyéb nyilvános fórumokon ne terjesszenek és osszanak meg felelőtlenül bármilyen híresztelést, mert ezzel adott esetben indokolatlan félelmet és pánikhangulatot kelthetnek!

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×