eur:
394.26
usd:
370.42
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

A fedélzeti ajtó csapta agyon az újságírónőt a gyilkossággal vádolt feltaláló szerint

A tengeralattjáró fedélzeti nyílásának súlyos ajtaja csapódott rá Kim Wall svéd újságírónőre a gyilkossággal vádolt dán feltaláló, Peter Madsen szerint.

A 46 éves autodidakta mérnököt, tengeralattjárók és űreszközök tervezőjét kedden a nyilvánosság bevonásával hallgatták meg egy koppenhágai bíróságon. A különc férfi továbbra is tagadja, hogy megölte volna a 30 éves riporternőt, sőt azt is, hogy feldarabolta volna a holttestét.

Madsen azt vallotta keddi meghallgatásán, hogy véletlenül csapódott rá a 70 kilós vasajtó a fiatal újságírónőre, aki azért ment a feltaláló által barkácsolt 40 tonnás és 18 méteres tengeralattjáróra, hogy interjút készítsen vele.

A férfi szerint ő tartotta az ajtót a lentről a fedélzetre felmenni akaró nő számára, ám egy ponton elveszítette az egyensúlyát, az ajtó pedig teljes erőből rácsapódott a nő fejére. Amikor újra kinyitotta az ajtót, a riporternő már lenn a padlón feküdt egy hatalmas vértócsában, és ő a pánik okozta sokkhatás alatt a tengerbe dobta a holttestet - állította.

Az ügyészség nem ad hitelt Madsen verziójának, sőt a gondatlanságból elkövetett emberölés vádját gyilkosság vádjára súlyosbította kedden és azt megtoldotta a hullagyalázás vádjával is.

Az ügyészség sem tudja azonban, hogyan ölhették meg a nőt, sőt az indíték esetében is sötétben tapogatózik. Peter Madsen azt mondta kedden a bíróságon, hogy nem volt szexuális kapcsolata az újságírónővel és Kim Wallnak a tengerben megtalált, végtagok és fej nélküli holttestének vizsgálata sem adott felvilágosítást a halál okáról.

Az ügyészség kérte a feltaláló pszichiátriai vizsgálatát, amely az AFP szerint legalább részben fényt deríthet Madsen egyszerre lenyűgöző és titokzatos személyiségére.

A férfi csaknem minden idejét olyan eszközök (járművek) konstruálásának szentelte, amelyekkel elrugaszkodhat a Föld felszínétől, hasonlóan ahhoz, ahogy gyerekkora óta igyekszik elszakadni a valóságtól - írta az AFP.

Űrkutatási honlapján a szenvedélyének nevezi megtalálni azokat az eszközöket, amelyekkel elutazhat az ismert világon túli világokba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×