eur:
392.99
usd:
367.25
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Újjászületett egy sajátos Maléves jármű

Újjászületett egy sajátos Maléves jármű

Végéhez ért a Malév egykori autóbuszának teljes felújítása. Az őszi sajtóbemutató előtt több helyen is nyilvánosan bemutatkozik a kultikus jármű. A megújult MALÉV 350-es szombaton a X. polgári Ikarus, Csepel, Rába találkozón szerepelt.

Az Ikarus 2016 őszén, egy éve került a reptérlátogatásokat is szervező Légiközlekedési Kulturális Központ (LKK) flottájába második tulajdonosától, a XVIII. kerületi Karinthy Frigyes Gimnáziumtól. Rövid üzemelést követően megkezdődött a jármű teljes restaurálása - írta az omnibusz.blog.hu.

Formaterv

A 300-as család dizájnját Örsi Ferenc ipari formatervező álmodta meg.

A végeredmény már az 1986-os frankfurti autókiállításon is óriási sikert aratott.

Kiderült, hogy a busz eredeti, holland DAF motorja rendkívül jó állapotban van, a gyári értékek több mint 90%-t teljesíti.

Ezek után egy cég felújította a busz vázszerkezetét, egy másik üzemben felújították a klímaberendezést, egy újabb helyen pedig megújult több szerkezeti elem és újrafényezték - a fényezőmester archív fotók segítségével tervezte meg az Ikarus DAF 350-es régi-új külsejét.

Még mindig nem volt vége: a jármű a DAF budapesti bázisára költözött, ahol számos rendszere, alkatrésze esett át alapos műszaki karbantartáson.

2017 júniusában a busz visszatért a Győr melletti Nyúlra, ahol a kárpitozás, az ülések beszerelése, az elektromos rendszer beállítása és az utolsó simítások zajlottak az utastérben. Augusztusban Ferihegyen megkezdte a bevezető üzemelést, így immár kiváló tapasztalatok birtokában várja az autóbusz a rövidesen következő sajtóbemutatót.

Ilyen volt a busz:

Hamarosan bemutatkozik:

További videók:

https://www.youtube.com/watch?v=UWmV_XXCGLo

https://www.youtube.com/watch?v=GfWrZ2wjLlA

https://www.youtube.com/watch?v=sZFUxTQbOac

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×