eur:
394.46
usd:
370.31
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Óriási pénzt kaszáltak a lottón

Egyetlen szelvényen sikerült eltalálni az amerikai Powerball lottó e heti számait, ezzel a második legnagyobb összegű amerikai lottónyereményt, 757,8 millió dollárt tudhat magáénak a boldog tulajdonos.

A szerdai húzás után a szerencsejátékot szervező cég illetékesei csupán annyit közöltek, hogy a nyerő szelvényt Massachusetts államban adták el.

A Powerball lottót 44 amerikai szövetségi államban és Washingtonban játsszák. Hetente kétszer húzzák a számokat. Egy szelvény két dollárba kerül.

Egy a 292,2 millióhoz az esély arra, hogy valaki mind a hat számot eltalálja. A mostani nyeremény azért nőtt rekordmagasra, mert június 10. óta nem volt nyertes a Powerballon.

Ez a második legnagyobb összegű nyeremény az amerikai lottó történetében, 2016 januárjában három ember osztozott 1,6 milliárd dolláron. A nyereményből 40 százalékot vagy még többet levonnak adóra, ebből 25 százalék a szövetségi költségvetésé, a többi az államokat illeti meg.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×