eur:
394.66
usd:
369.63
bux:
65296.67
2024. április 23. kedd Béla

Újabb fordulat a másfél éves unokahúgát cigarettáztató férfi ügyében

Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt a Budapesti XX. és XXIII. Kerületi Rendőrkapitányság gyanúsítottként hallgatott ki egy pesterzsébeti férfit, aki május 25-én lakóhelyén ölébe ültette és cigarettáztatta másfél éves unokahúgát - tudatta a Fővárosi Főügyészség.

Az ügyben a sértett gyermek édesanyját, azaz a férfi testvérét már korábban kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki, a mostani újabb gyanúsítás az elkészült orvos-szakértői vélemény alapján történt.

A szakvélemény ugyanis megállapította, hogy

a férfi cselekménye alkalmas volt a sértett kislánynál akár 8 napon túl gyógyuló hörgőgörcs, asztmás roham, illetve másodfokú égési sérülések kialakítására,

mely sérülések elmaradása csak a véletlennek volt köszönhető.

A gyanúsítás ellen a férfi panaszt jelentett be, arra hivatkozva, hogy a közösségi portálokon is megosztott esetet csak imitálta. A panaszt a rendelkezésre álló bizonyítékok ismeretében a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség elutasította.

A gyanúsított jelenleg - más ügyben - előzetes letartóztatásban van a Fővárosi Törvényszéken életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és közúti veszélyeztetés bűntette miatt folyamat lévő büntető ügyében.

Azzal vádolják, hogy még 2015-ben Budapest VII. kerületében a Dohány utcában gépkocsijával szándékosan rágyorsított egy a zebrán áthaladó gyalogosra, majd a gyalogos védelmében fellépő egyik szemtanút megkéselte.

Legutóbb a rendőrség 2017. júniusában is gyanúsítottként hallgatta ki a férfit amiatt, mert a megalapozott gyanú szerint egy állapotos hölgyismerősét bántalmazta. Mivel ezt a bűncselekményét a Fővárosi Törvényszéken ellene folyamatban lévő ügyben elrendelt házi őrizetének tartama alatt és annak helyéül kijelölt lakásban követte el, ezért döntött úgy a bíróság, hogy az újabb szándékos bűncselekménnyel történt gyanúsítása okán ismételten előzetes letartóztatásba helyezi.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Pont ott szenved a német gazdaság, ami Magyarországnak a legjobban fáj

Pont ott szenved a német gazdaság, ami Magyarországnak a legjobban fáj

A francia és a német gazdaság vegyes jeleket mutatott a legfrissebb bmi-adatokban: Franciaországban tíz hónapos csökkenő üzleti aktivitás után stabilizálódott a helyzet, Németországban pedig ismét növekedésnek indult. De mindkét országban a szolgáltatási szektor húzta fel az adatokat. Magyar szempontból aggasztó lehet, hogy az exportorientált ágazatok – főként a járműgyártásban – csökkenő megrendelésállományról számoltak be Németországban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×