eur:
395.02
usd:
372.06
bux:
65428.99
2024. április 17. szerda Rudolf

Huszonhét kontaktlencsét operáltak ki egy nő szeméből

Az orvosok nagyon meglepődtek, a nő ugyanis egy szürkehályog-műtétre érkezett.

Huszonhét kontaktlencsét operáltak ki egy nő szeméből Nagy-Britanniában.

A páciens is annyira meglepődött, mint az orvosok. Valószínűleg nem hiányolta a lencséket - idézi az Optometry Today című szemészeti szaklap Rupal Morjaria orvost.

A szakorvosok az esetet a British Medical Journal című lapban mutatták be.

A 67 éves nő szürkehályog-műtétre érkezett a Birmingham közelében lévő Solihull klinikájára. A kezelés során az orvosok felfedeztek szemüregében egy "kékes masszát", melyről kiderült, hogy 17 összeragadt kontaktlencséből áll. Egy későbbi vizsgálat során újabb 10 lencsére bukkantak.

"Ilyet még egyikünk sem látott. Valóban csodálkozunk, hogy a páciens semmit nem vett észre, mivel ez valóban nagy irritációt okozhatott" - mondta Morjaria.

A nő az orvos szerint 35 éve használt havonta cserélendő kontaktlencséket. Diszkomfortérzetét eddig korával és szemszárazsággal magyarázták.

A szürkehályog tünetei a látásélesség csökkenése, a fényérzékenység növekedése és a homályos látás.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Brüsszelben: „ez a vörös vonal”

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében szerinte a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×