eur:
393.93
usd:
368.01
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Megszólalt a buszmegállóba csapódó mercedeses

Megszólalt a buszmegállóba csapódó mercedeses

Vétlennek érzi magát az a férfi, aki hétfőn a Dózsa György úton nekiütközött egy másik járműnek, amitől az a buszmegállóba csapódott, és két ember halálát okozta.

„A baleset egy fatális véletlen volt. Szerintem az ütközés azért lehetett ilyen brutális erejű, mert a két autó szinte frontálisan csapódott egymásnak” - mondta a Velvetnek a Mercedest vezető M. Richárd, aki mérhetetlenül sajnálja az esetet.

A korábbi hírekkel szemben a férfi – akiről kiderült, hogy több mint tíz éve a kecskeméti maffiaper egyik vádlottja volt – azt állítja, hogy a másik autó, a Citroën a Hősök tere irányából haladt a Dózsa György úton, és a Kassák Lajos utcába kanyarodott be, balra, amikor a Mercedesével karambolozott. M. Richárd a Váci út irányából ment a Hősök tere felé, és mivel mindkettőjüknek zöld volt a lámpa,

a kanyarodó autóval szemben neki lett volna elsőbbsége, de az bevágott elé.

„A külső sávból kielőztem egy BMW-st, így kerültem a belsőbe. Láttam, hogy zöld a lámpa és nyomtam egy gázt, de nem padlógázzal mentem. Lehet, hogy túlléptem a sebességet, de nem akarok hazudni, nem tudom mennyivel mehettem” - fejtette ki.

A szemtanúk szerint a Mercedes legalább 120-130 km/órás sebességgel haladt, de M. ezt a cáfolta.

Mint mondta,

az ütközés utáni öt percre nem emlékszik,

csak arra, hogy a buszmegállóban látja a másik autót, és egy embert a földön. A baleset után a többi sérülttel együtt a Honvédkórházba vitték, ahol a vér-és vizelet vizsgálat eredményéig rendőrök őrizték.

„Mivel ismert az előéletem, a kórházban műtőről műtőre készenléti rendőrök kísértek és addig el sem hagyták az épületet, amíg nem jött meg a vér- és vizeletvizsgálat eredménye. Mindkettő negatív lett” - közölte M. Richárd, akinek egyik csigolyája eltörött, de saját felelősségére elhagyta a kórházat.

A rendőrség tanúként hallgatta ki, akárcsak azt a BMW-st, akit a baleset előtt megelőzött. A BRFK azt közölte, hogy a baleset körülményeit vizsgálják, és senkit nem hallgattak ki gyanúsítottként.

M. Richárd elárulta azt is, hogy a Mercedest a barátnőjének vette, egy budai szalonból hozta el, és egy Podmaniczky úti mosóba vitte volna a kocsit a baleset előtt.

A hétfői balesetben egy fiatal férfi a helyszínen, egy 37 éves pedig a kórházban halt meg, mindketten a Fővárosi Vízművek dolgozói voltak.

A Katasztrófavédelem megrázó videót közölt arról, hogyan vágták ki a sérülteket a Citroënből.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×