Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nem az ajtón, és nem is munkaidőben ment be a vágóhídra a hentes

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Rendszeresen meglopta volt munkáltatóját egy füzesabonyi férfi, aki vallomása szerint így akart elégtételt venni a foglalkoztatása során korábban őt ért sérelmekért. A Füzesabonyi Járási Ügyészség vádat emelt ellene.

A vádlott 2016 áprilisának első hétvégéjén azért kereste fel volt munkahelyét, egy Füzesabony környéki húsüzemet, hogy onnan nagyobb mennyiségű hentes árut lopjon. A férfi átmászott az üzem kerítésén, majd az ablakot betörve bemászott az épületbe, és a folyosóról 30 kg füstölt tokaszalonnát vitt el.

Néhány nappal később  éjszaka ismét megjelent a vágóhídon, ahol megint betörte az épület ablakát, majd  26 kg szűzpecsenyét és csont nélküli karajt vitt magával.

Harmadszor tavaly április 12-ére virradóan járt lopási szándékkal a húsüzemben, amikor - a korábbi módszerrel - 20 kg füstölt kolbászt, 10 kg szűzpecsenyét, valamint 25 kg karajt tulajdonított el.

A több évtizede a szakmájában dolgozó hentes a gyanúsítotti kihallgatása során azzal indokolta a bűncselekmény elkövetését, hogy

így akart elégtételt venni volt munkáltatóján, aki a viselt dolgai miatt – a vádlott szerint - „megérdemelte, hogy betörjenek hozzá”.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség folytatólagosan, kisebb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével vádolja a férfit, akivel szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság kötelezze őt az okozott csaknem 200.000 Ft összegű kár megtérítésére, és az ezzel kapcsolatos illeték megfizetésére - számolt be a Heves Megyei Főügyészség.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!