eur:
394.38
usd:
370.16
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Sokkoló képek a tömegkarambolról - baleset a havazás miatt

Sokkoló képek a tömegkarambolról - baleset a havazás miatt

Csaknem negyven autó ütközött egymásnak csütörtökön a sűrű havazásban.

Több tucat gépkocsi rohant egymásba a tátrai havazásban.

Csaknem negyven autó ütközött egymásnak csütörtök reggel a sűrű havazásban a szlovák D1-es autópálya magas-tátrai szakaszán, a tömegbalesetben huszonnégyen megsérültek - jelentette a szlovák média.

Sokkoló képek a tömegkarambolról - baleset a havazás miatt

A vélhetően a szélsőséges időjárási viszonyok okozta baleset a reggeli órákban történt Poprád és Szepescsütörtök (Spissky Stvrtok) között. A tömegbaleset miatt az autópályát mindkét irányban le kellett zárni, a mentési munkálatok azonban az erős szél és a sűrű hóesés miatt így is viszonylag lassan haladtak.

A baleset helyszínére hét mentőcsoport érkezett, s a megfeszített munka ellenére is több óráig tartott, amíg el tudták szállítani a sérülteket a környező települések kórházaiba. A tömegkarambolnak két súlyos, hat közepesen súlyos és tizenhat könnyebb sérültje van, őket a poprádi, iglói (Spisska Nova Ves), lőcsei (Levoca) és a késmárki (Kezmarok) kórházakba vitték - jelentette a Sita szlovák hírügynökség a mentőszolgálat adataira hivatkozva.

Sokkoló képek a tömegkarambolról - baleset a havazás miatt

Bár a havazás a Magas Tátrában az év ezen szakaszában nem rendkívüli jelenség, a szerda óta tartó, hirtelen érkezett ítéletidő váratlanul érte az ott lakókat.

További információk és képek itt.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×