eur:
393.76
usd:
367.89
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Új őrület a Facebooknál, ráadásul nálunk vezetik be

Új őrület a Facebooknál, ráadásul nálunk vezetik be

Olyan beépített kamerafunkciót kap a Facebook-applikáció, amit egyebek közt az Instagramon és a Messengeren lehetett megismerni - írta az Origo.

Február 15-én, magyar idő szerint a délutáni-esti órákban érkezik a frissítés a Facebook-applikációhoz, mind Androidra és iOS-re. Ennek keretében egy új beépített kamerafunkciót élesítenek, amit nyolc országban vezetnek be, így Magyarországon is.  A meglepő, hogy az írországi belső tesztüzem után az Egyesült Államokon kívül debütál.

Az új frissítéssel három újdonság érkezik, a hírfolyam tetején jelenik meg, és célja, hogy egyszerűbbé tegye a felhasználóknak a képes és videós tartalmak megosztását, hogy - mint fogalmaztak - az átélt pillanatokat annak és annyi ideig jelenítsük meg, ameddig érdemes - írta az Origo.

  • Beépített kamerát kap a Facebook a Messengerhez és az Instagramhoz hasonlóan. Az ikon a Facebook-app bal felső sarkában lesz, illetve ha a hírfolyamról balról suhintunk, rögtön betölt. Adnak hozzá szűrőket, maszkokat, kereteket és interaktív effekteket, amivel a képeket és videókat dobhatók fel. Lesznek kiterjesztett valóságos megoldások is.
  • A Messenger és az Instagram után a Facebookon is megjelennek a 24 óra után eltűnő fotók és mozgóképek. A Facebook Stories által megosztott tartalmak sem a hírfolyamban, sem a felhasználó saját idővonalán nem jelennek meg.
  • Kis átalakítással könnyebb lesz közvetlenül a megadott személyeknek üzenetet küldeni a Facebookon. Az új kamera funkcióval nemcsak azt adhatjuk meg, hogy "Nyilvánosan", vagy csak az "Ismerősöknek" akarjuk a bejegyzést posztolni, de arra is lesz lehetőség, hogy kiválasztott felhasználóknak mutassunk meg valamit átmenetileg. Ha a Közvetlen funkcióval küldjük a felvételt, azt legföljebb kétszer lehet megtekinteni,  és eltűnik.
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×