eur:
394.44
usd:
370.15
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Okosjátékokkal ismerhetjük meg a Budai Vadaspark lakóit

A Budakeszi Vadaspark továbbfejlesztett okostelefonos applikációjával a látogatók mostantól több tucatnyi állatfajt és számtalan természetközeli programlehetőséget érhetnek el – mondta az InfoRádiónak Szabó Péter, a Budakeszi Vadaspark ügyvezető igazgatója.

A Budakeszi Vadaspark három éve készítette el a mobiltelefonos alkalmazását, amely gyakorlatilag egy digitális enciklopédiaként funkcionál – emlékeztetett Szabó Péter.

„A célunk elsősorban az volt, hogy mindenki, aki eljön hozzánk, bővebb ismeretet kaphasson, és azt gyakorlatilag a zsebében elvihesse, hiszen nem mindenki tud megállni minden egyes fajleíró tábla előtt és elolvasni azokat. De ha letölti ezt a mobiltelefonos alkalmazást, akkor akár otthon utólag is meg tudja nézni a fajleíró táblákat” - fejtette ki az ügyvezető igazgató.

„A digitális forradalommal élni kell, és a digitális forradalmat hasznosítani kell” - vallja a vadaspark vezetője.

„Kétféle lehetőségünk van: vagy minden egyes állatnál elhelyezünk megfelelő digitális eszközöket, amelyeket folyamatosan fejlesztve a kor színvonalának megfelelően karbantartunk, vagy pedig - mivel most már minden ember zsebében ott vannak ezek az eszközök – arra ösztönözzük a látogatóinkat, hogy ezen eszközöket használva még szélesebb körben megismerjék a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült állatfajokat” - mondta Szabó Péter.

Az ügyvezető igazgató hozzátette: a mobiltelefonos applikáció tartalmazza a Budakeszi Vadaspark térképét, amelyet bármikor a zsebünkből elővéve tudunk használni.

Hozzátette: most

tematikus játékokat fejlesztettek hozzá, így játszva tanulhatnak a látogatóink.

Szabó Péter kiemelte, a Budakeszi Vadasparknak nem az volt a célja, hogy ezzel az alkalmazással a látogatói létszámát növelje, hanem hogy teljesebbé tegye azt az ismeretanyagot, amelyet át szeretne adni a látogatóinak.

„Ha valaki eljön hozzánk, és eltölt nálunk egy napot, letölti az alkalmazást, és utána még otthon is foglalkozik ezzel a témakörrel, akkor azt gondolom, hogy már célt értünk” - mondta a Budakeszi Vadaspark ügyvezető igazgatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×