eur:
394.07
usd:
364.96
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Egy éjszaka az Ikeában? Vicces, mégse tedd!

Egy éjszaka az Ikeában? Vicces, mégse tedd!

A svéd bútorkereskedelmi hálózat arra kéri a tiniket, hogy ne kövessék elődeiket, és a továbbiakban ne osonjanak be illegálisan az áruházaiba, hogy ott aludjanak zárás után – számolt be holnapján a BBC.

Idén eddig világszerte körülbelül tíz tinédzser osont be az Ikea üzleteibe, hogy az éjszakát engedély nélkül ott töltse.

Legutóbb két 14 éves lányt értek tetten a nemzetközi hálózattal rendelkező cég alkalmazottai, miután az éjszakát a svédországi Jonkopingban lévő üzletben töltötték.

Úgy tűnik, hogy a vírusként terjedő ötlet elindítója két belga YouTube-er, akik augusztusban videót készítettek arról, hogy mit csinálnak az áruházban éjszaka, például azt, hogy hogyan ugrálnak a kiállított ágyakon. Az általuk készített videót azóta 1,7 millióan látták.

Hogy a záróra után is bent maradhassanak, három óráig rejtőztek egy gardróbban. A két belga illegális üzletfoglalót – ellentétben a két 14 éves lánnyal – nem kapták el, mivel az áruházban töltött éjszaka után ismét elrejtőztek a szekrényben, majd nyitás után egyszerűen kisétáltak az üzletből.

Az Ikea tekintettel a két 14 éves jonkopingi tinédzser fiatal korára, nem tettek feljelentést. Két másik októberben, Malmöben tetten ért lány azonban nem volt ilyen szerencsés.

„Azt reméljük, hogy ez a trend lassan el fog csitulni. Nem értjük, hogy miért vicces az, amit tesznek”- reagált Jakob Holmstrom, az Ikea svédországi sajtóreferense.

„Értékeljük, hogy az emberek vicces élményeket szerezni jönnek az Ikeába, ám számunkra a munkatársaink és a vendégeink biztonsága a legfontosabb, ezért nem engedhetjük, hogy éjszakára az üzletben maradjon bárki is” - indokolta az Ikea angliai sajtóreferense.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×