eur:
395.3
usd:
371.87
bux:
66257.31
2024. április 16. kedd Csongor

Leégett a 250 éves szálloda

Leégett Anglia talán legrégibb szállodája, a 250 éves Royal Clarence Hotel a dél-angliai Exeter városában. Az épület egy része szombaton dőlt össze, miután az előző nap egy szomszédos házról átcsaptak a lángok.

A tűzoltóság szerint a lángokat 24 óra elteltével sem tudták eloltani, mivel megrepedt egy gázvezeték és az tovább táplálja a tüzet.

A hatóságok szerint nem sérült meg senki. A tomboló tűz Exeter városközpontjában több történelmi jelentőségű épületet semmisített meg.

Todd Gray, az exeteri egyetem történésze a BBC-nek elmondta, hogy az 1769-ben épült Royal Clarence Hotel volt az első létesítmény Angliában, amely hotelnek számított.

"Azt megelőzően csak fogadók voltak, de ők fogták az új francia elnevezést és így nevezték el az épületet" - tette hozzá.

Gray rámutatott, hogy az épület "hatalmas jelentőséggel" bírt a város számára.

Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×