Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Lövöldözés Bőnyben! Rendkívüli készültség!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Életét vesztette egy rendőr szerda reggel a Győr-Moson-Sopron megyei Bőnyben. A Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) vezetője az elkövető sajtóinformációk szerint.

Az MTI tudósítója a helyszínen azt látta, hogy több tucat rendőr és a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai körbe vesznek egy családi házat. A rendőrök közül többen golyóálló mellényt viselnek, és mesterlövészek is készültségben vannak.

Falubeliek az MTI munkatársának azt mondták, egy idős férfi házát vették körül a rendőrök.

Az MTI-t a megyei rendőrség a Központi Nyomozó Főügyészséghez irányította, ahol egyelőre nem adtak tájékoztatást. A TEK szintén nem közölt semmit sem az MTI-vel.

A Kisalföld információi szerint egy rendőrt is eltaláltak, aki életét vesztette.

A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvosigazgatója, Oláh Attila arról tájékoztatta a távirati irodát, hogy a 74 éves elkövetőt kórházba vitték, most műtik. Az elkövetőnek semmilyen létfontosságú szervét nem érte a golyó. Így a kora ellenére jelentősen megnőttek a túlélési esélyei - közölte prof. Oláh Attila.

 A helyiek azt mondják, hogy a vélt elkövető  néhány éve elveszítette a fiát, a tragédia után pedig teljesen bezárkózott.   

Sajtóinformációk szerint a férfi a Magyar Nemzeti Arcvonal nevű szélsőjobboldali szervezet alapítója, aktivistája. A '90-es években a nemzetiszocializmus eszmeiségének terjesztése miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Most azért akartak nála házkutatást tartani, mert illegálisan éles lőfegyvereket tartott otthonában.