eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Meglőtték a szökött gorillát Londonban

Kiszökött elkerített területéről a londoni állatkert egyik gorillája csütörtök délután, az állatot néhány órával később altatólövedékkel ártalmatlanná tették és befogták - közölte a londoni rendőrség.

A brit főváros központjában, a Regents parknál elterülő állatkert illetékesei a londoni rendőrség segítségét kérték a főemlős kézre kerítésére.

Egy szemtanú a BBC rádiónak elmondta, hogy épp kávéztak az állatkert kávézójában, amikor a dolgozók közölték, hogy bezárják őket, és nem távozhatnak, mert egy gorilla megszökött otthonából.

Percekkel később fegyveres rendőrök érkeztek, majd nem sokkal később engedélyezték a látogatóknak a távozást. Senkinek nem sérült meg az esetben. Az nem derült ki a híradásokból, hogy az állatkert területén találták-e meg a gorillát, vagy kiszökött az intézményből a környékbeli forgalmas, sűrűn lakott utcákra.

Az állatkert honlapja szerint az intézményben hét gorilla él.

Májusban óriási felháborodást váltott ki, hogy a cincinnati állatkertben lelőttek egy ezüsthátú gorillát, mert egy négyéves kisfiú beesett a kifutója körüli vizesárokba. Az állatgondozók akkor döntöttek a gorilla lelövéséről, amikor az kivette a vizesárokból a kisfiút és néhány percig vonszolta. Az intézmény elismerte, hogy a 17 éves gorilla ugyan nem jelentett fenyegetést a gyermekre, de mert izgatott állapotban volt, elpusztítása mellett döntöttek.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×