eur:
393.16
usd:
368.4
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Csempészett régiségek a lökhárítóban

Lökhárítóba, kútba rejtette a csempészett műkincseket egy régészeti leletekre specializálódott görög bűnbanda, amelynek 26 tagját, köztük a vezérét tartóztatták le a görög hatóságok az elmúlt napokban.

Egy férfi például, akit Pátra kikötővárosban fogtak el, 1000 régi fémpénzt és több más műtárgyat akart külföldre csempészni az autója lökhárítójába rejtve, a célország Németország lett volna.

A görög rendőrség közlése szerint a többi lopott holmi is, amelyet szerte az országban rejtettek el, olykor magukon a régészeti lelőhelyeken, régiségnek számít.

A hatóságok összesen több mint 2000 régi pénzérmét koboztak el a nemzetközileg tevékeny csempészhálózattól, továbbá arany fülbevalókat, gyűrűket és medálokat, egy bizánci keresztet, ikonokat és kardokat.

Két, 1,60 méteres középkori szobrot egy kútba rejtve találtak meg a nyomozók.

A kincseken kívül a hatóságok lefoglaltak több vadászpuskát, pisztolyt és lőszert is. A gyanúsítottak 73 különböző mobiltelefont használtak.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×