eur:
394.07
usd:
364.94
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Csillagászati összeget költöttek áldozati állatokra

Bő 4 milliárd dollárt - több mint 1100 milliárd forintnyi összeget - költöttek áldozati állatok vásárlására Pakisztánban az idei Eid ünnep alkalmából, amely szeptember 13-tól 15-ig tart, és a böjti hónap végét jelenti.

A 200 milliós lélekszámú, 96 százalékban muszlim vallású országban az idén 2 millió 600 ezer marhát vettek 1,7 milliárd dollárért. Kecskéből mintegy 4 millió "fogyott", 1,15 milliárd dollár értékben. A 800 ezer bárány mellett vásároltak még 3 ezer áldozati tevét is. Utóbbi két tételre 151 millió dollárnyi összeget áldozott a lakosság. A állatok ára nem az összes kiadása egy családnak az ünnepre: fizetniük kell a mészárosoknak és henteseknek is. Ez országos szinten további 225 millió dollárnak megfelelő összeg, 63 milliárd forintnyi. A szállíttatási költségek - az állatvásárból a vágóhidakra - további 10 milliárd forintnyit tesznek ki.

A húsból viszont jótékony célra is jut: egyharmadát szegények kapják, egyharmadát rokonok és barátok, és csak egyharmadát az áldozatot bemutató család. A három részt igyekeznek a lehető legegyenlőbbre osztani.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×