eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Egyedül körberepülte a Földet az ausztrál tini

Repüléstörténeti csúcsot állított fel szombaton egy 18 éves ausztrál fiatalember: ő lett az eddigi legfiatalabb pilóta, aki egymotoros kisrepülőgéppel egyedül körberepülte a Földet.

A Queenslandből való Lachlan Smart gépe szombaton landolt a keleti Napfényparton lévő Maroochydore repülőtéren, ahonnan több mint egy hónapja, július 24-én indult a világkörüli útra.

Smart szombaton 18 éves, hét hónapos és 21 napos, vagyis fiatalabb a korábbi csúcstartónál, az amerikai Matt Guthmillertől.

A repülőtéren ünneplő tömeg várta a fiatal pilótát, aki - mint mondta - nagyon megkönnyebbült miután 24 ezer tengeri mérföld (44,5 ezer kilométer) megtétele után, megkerülve a Földet, visszaérkezet oda, ahonnan elindult.

Smart a héthetes repülés alatt 24-szer szállt le a világ 15 országában, és azt mondta, hogy útját leginkább az időjárási viszontagságok és a földi repülésirányítok nehezítették meg.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×